Claudia Groza - Povesti Pentru Copii

Povestea mea și cărțile mele

A  fost odată, o copilă cu ochii mari, căprui precum castanele coapte, care iubea copiii. Avea și o soră mai mică pe care o iubea foarte mult. Tânăra își dorea să devină învățătoare și să învețe copiii să descopere frumosul din ei, dar și blândețea naturii. Crescând, s-a îndrăgostit de cărtți și de povești. A învățat multe lucruri interesante de la personajele pe care le-a descoperit. A călătorit cu gândul, citind cărți de aventură și de călătorii, în cele mai depărtate locuri: oceane, păduri ecuatoriale, ba chiar pe fluviul Amazon.

Anii au trecut și tânăra a devenit profesor de biologie. Le-a predat copiilor lecții despre plante, animale, bacterii, corpul lor. Dar, cel mai interesant a fost când le-a oferit copiilor șansa de a scrie povești și piese de teatru despre frunze, celule și grupuri de celule. A descoperit nevoia copiilor de a se regăsi în povești. Așa că, tânăra Claudia Groza a început să scrie povești. Personajele sale erau elevii săi, copiii pe care îi cunoștea, dar și cuvinte magice „Te rog”, „Mulțumesc”, ba chiar și jucăriile care erau chinuite de copii.

    

  

Una câte una, cărțile scriitoarei prindeau viață. Așa au apărut: „Tobias, elefănțelul colorat”, „Povești cu pilde pentru copii isteți”, „Dorințe călătoare în trei povestioare”, „Avionul Năzdrăvan”, „Povești cu îngeri”, „Povești iscusite pentru minți strălucite”, „Întâmplările detectivului Curios”, „Povești cu Ina și Rareș”, „Călătoria iepurașului Ronț”.

Claudia își învăța elevii că este foarte important să citești, să ai un vocabular bogat, să fii creativ și cu o imaginație bogată, să ai o bibliotecă proprie, să împrumuți și să dăruiești cărți.

     

Știind că fiecare om este unic și are propria sa poveste, în 2011 Claudia a creat proiectul POVEȘTI PERSONALIZATE , pe care îl continuă și în ziua de azi.

În timp, unele personaje au fost croșetate de mama Claudiei și ele au trăit emoția lecturii alături de micuții cititori.

În 2018 a apărut site-ul www.claudiagrozalazar.ro și firma Călătoria Cărților. Multe povești pot fi citite pe site. Cărți în format pdf pot fi descărcate gratuit. Idei de ateliere (create și susținute de Claudia) pot fi descoperite pe site. Mămicile pot descoperi interviuri cu femeie antreprenor. Adolescenții pot găsi articole despre reușită și găsirea  drumului/scopului în viață.

Așadar, pe Claudia Groza Lazăr (între timp s-a căsătorit și a devenit mamă de gemeni) o puteți citi pe site sau pe paginile de facebook:

https://www.facebook.com/scriucudrag

https://www.facebook.com/calatoriacartilor

Fie-vă viața o poveste magică, 

Claudia Groza

www.claudiagrozalazar.ro

Abonare